Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моето куче няма бълхи аз слагам всичко lemforder за сега, но по големият проблем е, че майсторите са...няма да ги описвам, че да не се засегне някой при повечето е проба грешка за сметка на клиента...

Comment

• Тук се коментира модела 159 !!!
      Ако нямаш нещо конкретно по темата си трай.
      Никой в тази тема не го интересува дали 156цата ти хлопа, тропа, дали е щайга и т.н.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Спооокойно, няма нужда от 25 удивителни.

156, 159, все е алфа, все е стара кола и има поне 15 места от всяка страна, от които може да тропа.
        Затова си казвам впечатленията, че често пъти борбата с това тропане е една скъпа и дълга битка с неизвестен край.
        Сменяш, сменяш, сменяш, накрая ти писва или свършваш парите и тя продължава да си тропа от някъде.

Казвам го, за да не остане някой разочарован като даде 600-800-1000лв, а тропането си остане.

Над половината от 159ките дето гледах по обяви тропаха доста неприятно...
        Last edited by dhtj; d.m.y г., 15:55.
        156 2.0TS

Comment

• При разбит стабилизиращ тампон на двигателя само тропа, скърцане няма.Поне при мен беше така.

Дори тропането на стабилизиращият тампон не винаги се случваше - при гуми предни на 2.3 бара, а задни на 2.1/2.2 бара не се чуваше никакво тропане от тампона.

Едва след като ги напомпах по книга - предните 2.7 бара и задните 2.5 бара започна да се чува отчетливо тропането на тампона.

С предни гуми на 2.5/2.55 бара и задни на 2.4 бара я чуете разбит стабилизиращ тампон я не.Зависи от времето и температурите.

Аз по вълнообразните бабуни наричани път при спряна музика чувам повече гумите как "работят" по дупките/пропаданията на асфалта отколкото нещо друго.

Скърцането обаче си е окачване.Тампона на двигателя макар и разбит никога не ми е скърцал.Само хлопаше.
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
            При разбит стабилизиращ тампон на двигателя само тропа, скърцане няма.
            Kой е този тампон на двигателя, покажи линк ако обичаш?
            156 2.0TS

Comment

• https://www.ebay.com/itm/TIRANTE-MOT...item2a9afbf311

https://www.ebay.com/itm/GENUINE-ENG...item2cd5d7dffd

Това е големият, който се беше разбил при мен.Има и по-малък по размер подобен.

За q4 е различен
              Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 16:30.
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                Спооокойно, няма нужда от 25 удивителни.

156, 159, все е алфа, все е стара кола и има поне 15 места от всяка страна, от които може да тропа.
                Затова си казвам впечатленията, че често пъти борбата с това тропане е една скъпа и дълга битка с неизвестен край.
                Сменяш, сменяш, сменяш, накрая ти писва или свършваш парите и тя продължава да си тропа от някъде.

Казвам го, за да не остане някой разочарован като даде 600-800-1000лв, а тропането си остане.

Над половината от 159ките дето гледах по обяви тропаха доста неприятно...
                Да ама не, защото при здрави окачвания и на двете, в едната си се чува преминаването през дупки, докато в другата е пълна тишина.

Comment

• Не винаги тропането е от окачване.
                  Виж колегата по-горе, каза че тампона на мотора му е тропал.
                  Аз съм хващал и резонатора преди въздушния филтър да тропа, и той е монтиран с едно тампонче.
                  Много възможности има.
                  156 2.0TS

Comment

• Хаха, 15 места от всяка страна, стига се излага.
                    Това че и двете са Алфа не означава че окачванията са еднакви. Ако беше виждал долен носач на 156 и 159 един до друг щеше да знаеш колко по-големи са тампоните на 159. Отделно горните носачи също са различни, както и втулките им и самия ход. Общо взето нямат нищо общо, магарето е доста масивно, стабилизиращата щанга и тампоните и, и т.н. и т.н., те и затова са тежки.
                    Както казах по-горе, ако имаш нещо смислено по темата давай, но като има нещо неясно си траеш и четеш.
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                      Колеги, предните седалки някой свалял ли е?

Освен двата винта в задната част на релсите други има ли?

Защото ги свалих, но още някъде държи, а отпред не виждам да има други.
                      Отпред са на куки, трябва след като махнеш болтовете отзад да извиеш седалката напред, за да излезнат куките

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                        Хаха, 15 места от всяка страна, стига се излага.
                        Това че и двете са Алфа не означава че окачванията са еднакви. Ако беше виждал долен носач на 156 и 159 един до друг щеше да знаеш колко по-големи са тампоните на 159. Отделно горните носачи също са различни, както и втулките им и самия ход. Общо взето нямат нищо общо, магарето е доста масивно, стабилизиращата щанга и тампоните и, и т.н. и т.н., те и затова са тежки.
                        Както казах по-горе, ако имаш нещо смислено по темата давай, но като има нещо неясно си траеш и четеш.
                        Tи четеш ли изобщо кво пиша или караш наизуст и само си повтаряш тъпотиите?
                        Къде съм казал, че носачите са еднакви или тампоните?
                        Казах, че има много вероятни места за тропане и много от тях не са по окачването. Прочети пак и се опитай да осмислиш.
                        И ааайде само да не ми даваш наклон къде и кво да пиша, става ли.
                        156 2.0TS

Comment

Tи четеш ли изобщо кво пиша или караш наизуст и само си повтаряш тъпотиите?
                          Къде съм казал, че носачите са еднакви или тампоните?
                          Казах, че има много вероятни места за тропане и много от тях не са по окачването. Прочети пак и се опитай да осмислиш.
                          И ааайде само да не ми даваш наклон къде и кво да пиша, става ли.
                          Имам едно въпросче към тебе. Защо не си толкова активен във фейсбук? Ще помагаш ежедневно на много заблудени....
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Я...моят приятел....)...уникат е......сигурно му тропат отверките в жабката с който си настройва газовата уредба, все пак трябва да докаже 15 тропания от една страна, като откачен калник например....иначе в фейса може да събере повече вярващи, направо ще е пастор там...)
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Наистина са много възможностите.
                              Понеже и колите ни са кекави, и пътищата ни са отвратителни и става "неочаквано добра комбинация".

Дразнят ме много тропанията и траканията и постоянно се боря с тях.
                              Още ще споделя, каквото съм правил по моята кола и каквото съм виждал на чужди, може все на някого да му е полезно. Става дума за неща различни от традиционните "носачи, шарнири, стаб.щанга..." :

- Кабелите и буксите на плеъра също тракаха в един момент. Извадих го, увих ги с дунапренено тиксо, оправи се.
                              - Баласт на ксенон - некадърен монтаж от някой майстор, излекувах го с една стегната свинска опашка
                              - Резонатора преди въздушния филтър
                              - Каре на кормилния прът
                              - Сенник
                              - Термощита на генерацията (тва на едно ГТ на приятел)
                              - Един такъв скъсан тампон
                              - Незатегнат тампон след смяна на съединител/сваляне на кутия
                              - Кори на вратите заради счупени щипки
                              - Сега последно едното странично огледало почна да ми трака след като един се подпря на него, още не съм го погледнал какво му има.
                              156 2.0TS

Comment

Наистина са много възможностите.
                                Понеже и колите ни са кекави, и пътищата ни са отвратителни и става "неочаквано добра комбинация".

Дразнят ме много тропанията и траканията и постоянно се боря с тях.
                                Още ще споделя, каквото съм правил по моята кола и каквото съм виждал на чужди, може все на някого да му е полезно. Става дума за неща различни от традиционните "носачи, шарнири, стаб.щанга..." :

- Кабелите и буксите на плеъра също тракаха в един момент. Извадих го, увих ги с дунапренено тиксо, оправи се.
                                - Баласт на ксенон - некадърен монтаж от някой майстор, излекувах го с една стегната свинска опашка
                                - Резонатора преди въздушния филтър
                                - Каре на кормилния прът
                                - Сенник
                                - Термощита на генерацията (тва на едно ГТ на приятел)
                                - Един такъв скъсан тампон
                                - Незатегнат тампон след смяна на съединител/сваляне на кутия
                                - Кори на вратите заради счупени щипки
                                - Сега последно едното странично огледало почна да ми трака след като един се подпря на него, още не съм го погледнал какво му има.
                                И тази кола трябва да служи за еталон на всички алфи ? Жалко наистина, много проблеми, като се има предвид, че това е най-хубавата кола, която си притежавал и колата, която най-много харесваш.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X